Companyes i companys, és hora de dir prou i anar a la VAGA.

 

Un cop valorat el comunicat intern emès pel Departament de Persones del SEM, aquest Comitè Intercentres es veu en la necessitat de fer les següents puntualitzacions:

La petició de l’increment retributiu del 2,75% es va formalitzar durant la reunió de la comissió negociadora del dia 9 d’abril de 2019. Durant aquesta reunió, el responsable del Departament de Persones (el Sr. Àlex Quílez), va argumentar el mateix que es refereix a l’escrit emès avui. La part social va ser taxativa en el seu desacord en la interpretació del decret 3/2019 de 22 de gener donat que en l’article 6 del VI Conveni Col·lectiu del SEM diu: “En cas de pròrroga s’aplicaran automàticament els increments establerts a la Llei de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel personal de les empreses públiques.

Donat que en els darrers 4 anys l’empresa ha fet efectius totes les pujades salarials previstes pels empleats públics sense haver de signar cap acord previ.

La part social va proposar si més no, donar un “a compte” mentre durés la negociació com a senyal de bona voluntat. Durant aquesta reunió, la direcció es va comprometre a estudiar la proposta i donar resposta abans de la següent reunió de negociadora prevista pel dia 23 d’abril de 2019.

A l’inici de la reunió del dia 23 d’abril, l’empresa intenta passar per alt la petició de l’increment retributiu i la part social li recorda el seu compromís. Un cop més el director del departament de persones repeteix la mateixa explicació del passat dia 9 d’abril, sense modificacions.

La part social li recorda que aquest ja era un acord establert durant la negociació del darrer conveni. Dit això els vàrem convidar a replantejar-se l’increment retributiu mentre reservàvem el dret a emprendre les accions legals que considerem oportunes.

La plataforma de negociació de l’empresa ja feia preveure que es tractaria d’una negociació a la baixa, però el pas del temps no sols confirma aquesta sensació inicial sinó que augura un incert desenllaç.

Des del Comitè Intercentres entenem que el punt de partida del nou conveni ha de ser el conveni vigent i que no estem disposats a fer cap pas enrere en els drets ja aconseguits en els més de 30 anys que existim.

Condicionar el cobrament de l’increment retributiu a la signatura d’acords parcials sobre el redactat del conveni és coaccionar a la representació dels treballadors a desistir del dret de l’anàlisi complet del contingut del conveni on la formulació a priori de l’articulat parcial pot semblar innocu però que en el seu conjunt pot perjudicar greument les condicions laborals.

Convidem a la direcció que publiqui les actes de les reunions mantingudes per la comissió negociadora fins al dia d’avui així com la seva proposta de redactat per tal que tots els treballadors pugueu fer les valoracions pertinents.

Cal remarcar, tanmateix que aquest increment retributiu ja s’està aplicant a tots els empleats públics de la sanitat, inclosos els treballadors dels SISCAT que també es troben en plena negociació de conveni, i per tant, ens posa al final de la cua de les empreses del sector.

Fins a l’arribada de la nova direcció el SEM, sempre s’havia caracteritzat per ser capdavanter en matèria de drets laborals davant la resta de les empreses sanitàries. Amb l’arribada de la nova gerència, que com ja recordareu, va apujar-se el sou un 15% i va incorporar a l’empresa nous càrrecs directius amb els seus salaris, no fem més que anar enrere i de ser els únics que aconseguíem millores hem passat a ser els únics que no les assoleixen.

Tot això sumat a la política de fets consumats, decisions unilaterals, manca d’informació i de transparència real, escrits per intentar posar els treballadors en contra deels seus representants legals, augment de sobrecàrrega assistencial,... ens ha portat a dir prou. No podem seguir acotant el cap i assumint decisions imposades i a correcuita que a la llarga ens passaran factura. En aquesta casa un cop s’instaura un projecte mai es tira enrere per més desafortunat que sigui.

Senyal inequívoc que les coses no van bé és la unanimitat de criteris dins el Comitè Intercentres després de molts mesos de discrepàncies entre les diferents seccions sindicals.

Ara és el moment de començar a dir prou, de demostrar que junts tenim la força. No podem deixar-nos prendre allò que tant ens ha costat assolir i allò que més ens caracteritzava. Som la porta d’entrada de la sanitat, tenim el pes més específic dins aquesta. Si el SEM no funciona, no funciona res i això ha de tenir una compensació.

Per tot això t’esperem el pròxim dilluns dia 29 d’abril de 2019 a les 10:30h del matí al Departament de Treball, carrer Sepúlveda 148-150 per donar suport al Comitè a l’acte de conciliació.

 

T’esperem per reclamar els teus drets. No hi faltis!