Benvolguts companys i companyes,

Arran de les modificacions realitzades al Departament de RRHH (amb la desaparició d’un lloc d’Administrativa al Departament de Planificació, per a reubicar-la en el mateix departament amb altres funcions) que la Direcció va considerar prioritàries i sota el criteri de potestat organitzativa (situació que la Direcció de l’empresa a través dels seus interlocutors va reconèixer com extraordinària i que es va comprometre a resoldre i retornar a la normalitat), s’han produït situacions indesitjables i probablement innecessàries que, a més de sobrecarregar les dues companyes que han restat al departament de planificació, han abocat a una situació generalitzada que ha culminat en un total descontrol i descobertura d’unitats assistencials arreu del territori i llocs de treball a la CECOS.

Aquesta manca de previsió, manca d’organització o qualsevol que sigui l’argument emprat, s’ha fet palès en:

  • La impossibilitat de poder veure amb certa previsió de temps les planelles correctament, com se’ns tenia acostumats des de feia molts anys (amb excel·lència podríem adjectivar per la feina feta i la voluntat personal de les professionals implicades), a les quals volem agrair i encoratjar-les,malgrat les dificultats que estan patint.
  • La impossibilitat de contactar via telemàtica o telefònica amb el departament de planelles des de dies previs a l’entrada del període nadalenc i les festivitats, fet que no ha facilitat gens, poder fer una cobertura dels serveis com sempre s’havia fet i com és d’esperar d’un servei d’emergències mèdiques al servei del ciutadà.

Així mateix, aquesta situació -que ha provocat angoixa i estrès innecessari en els treballadors- ha estat molt parcialment solucionada per les accions realitzades pels Sotscaps Territorials que han destinat temps de la seva vida personal per minimitzar aquesta situació impròpia del nostre servei i que, a la vegada, ha posat de manifest la col·laboració dels treballadors per evitar majors descobertures. Aquesta és la gran riquesa del nostre col·lectiu.

Així i tot, hem pogut constatar que hi ha hagut guàrdies amb un sòl metge al carrer a la ciutat de Barcelona o 2 metges Consultors a la Sala de Cecos, per un volum poc menyspreable de població en dates d’augment d’activitat els darrers anys.

S’ha de dir, que moltes d’aquestes vacants han estat cobertes per personal Infermer amb una resposta d’atenció i qualitat en les seves actuacions a les quals ens té acostumats (d’excel·lent nivell professional i humà).

Volem fer-vos partícips d’aquesta situació extraordinària que estem vivint tots plegats i informar-vos que demanarem les explicacions oportunes alhora que emplacem a l’empresa a corregir urgentment aquesta situació pel bé dels treballadors, dels ciutadans i del prestigi del nostre servei.