En un carta entregada a presidència i gerència del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), el Grup d’Urgències i Emergències del COIB encoratja als nous directius de l’ens a incorporar la figura de la Direcció Infermera. Per complir el grau d’excel·lència que la societat espera de les infermeres i infermers del SEM, és necessari que disposin d’un lideratge propi de la disciplina Infermera.

Des de que els serveis d’emergència de Catalunya es van fusionar el 2005, aquesta institució ha anat substituint els càrrecs directius, inicialment ocupats per infermeres, per metges. De fet, és l’única institució sanitària pública de Catalunya en que les infermeres no es veuen liderades per una Direcció Infermera, com si que passa en els grans sistemes d’emergències espanyols com el SAMUR, el SUMMA, el SESCAM o l’EPES, tal i com s’explica a la carta entregada avui al president del SEM, David Elvira, al vicepresident, Jaume Estany i al gerent del servei, Joan Sala.

Des del Grup d’Urgències i Emergències del COIB s’explica, en el seu escrit, que la manca d’una Direcció Infermera no només suposa una “visió parcial sobre el potencial d’atenció sanitària que una institució com el SEM hauria de poder gaudir” sinó que és un “retrocés evident en l’autonomia professional, la capacitat de lideratge i la possibilitat d’accedir a llocs de responsabilitat” per part de les infermeres i infermers.

Pels integrants del grup els canvis organitzatius que la direcció del SEM està realitzant és una bona oportunitat per recuperar la figura de la Direcció Infermera i “garantir l’excel·lència d’aquest col·lectiu” en aquest àmbit.

 

Veure la notícia al web del COIB

carta