Després de molt esperar, avui s’ha publicat al BOE la modificació del Reglamento General de Vehículos aprobado por Real Decreto 2822/1998, de 23 de diciembre.

A partir de demà, 1 d’agost, les ambulàncies ja hauran d’anar amb llums blaves. A partir d’ara, la normativa s’equipara a la resta de països europeus on els serveis d’emergència (policia, bombers i assistència sanitària) van amb senyal V-1 (vehicles ràpids).

A diferència del senyal de color groc (utilitzat per tractors, camions de brossa i altres obstacles i vehicles lents de la via), el senyal V-1 blau indica vehicle en servei d’emergència amb prioritat de pas, pel que la resta de vehicles de la via tenen l’obligació de deixar-nos passar. Aquest fet és de vital importància per la seguretat de l’equip assistencial i del pacient que traslladem.

Per aquest motiu, es demanarà des del Comitè de Salut Laboral a la Direcció del SEM que faci l’adequació a la nova normativa al més aviat possible per la seguretat de totes i tots els professionals del SEM i dels pacients que atenem.

Podeu consultar el BOE aquí.