Ahir, diumenge 12 d’agost, el Diari ARA va publicar una entrevista a l’infermer Dani Martínez, alheshores a la YI17 junt amb la tècnica Ester García. Van ser la primera unitat en arribar a l’escena de l’atemptat de les Rambles de Barcelona. La seva actuació inicial i la gestió que aquest equip va fer durant tot l’incident, va ser impressionant. Van muntar i gestionar l’Àrea Sanitària de Plaça Catalunya i van liderar l’assistència sanitària a les víctimes.

Aquell dia, tots els professionals del SEM i de la resta de cossos intervinents van donar el 200% i van gestionar un IMV com pocs ho haurien sabut fer. Un any més tard, arriba un reconeixement merescut amb aquesta entrevista al diari ARA.

Aquella guàrdia d’agost, el Dani Martínez era al centre que el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) té a la Vila Olímpica escurant el cafè quan els va arribar l’alerta. “Ens avisaven d’un atropellament a la Rambla, però no van passar ni trenta segons que ja sabíem que es tractava d’un atemptat terrorista”, recorda. En els dos minuts escassos que va durar el trajecte en l’ambulància van ser poques les paraules que es van intercanviar amb la tècnica sanitària que l’acompanyava : “Ens vam dir que havíem d’anar amb molta cura”.

El que diferenciava aquell servei d’altres amb múltiples víctimes en què el Dani ha actuat com a infermer en quasi 13 anys d’experiència al SEM era, justament, “la intencionalitat dels fets”. Sabia que hi havia la possibilitat que el perill no hagués passat, però calia atendre les víctimes i així ho van fer. Van ser la primera unitat a arribar, i ell, l’encarregat de muntar al capdamunt de la Rambla (davant del Zurich) el primer dels dos hospitals de campanya que van funcionar aquell dia, un a cada extrem del tram de la Rambla per on va tenir lloc l’atropellament.

Podeu llegir l’entrevista al ara.cat aquí