Els mitjans de comunicació desenvolupen un paper prioritari en el reconeixement de les entitats i serveix als ciutadans. Informen de la seva existència i promouen l’interès d’aquests per conèixer el funcionament i estar al dia sobre notícies d’actualitat envers aquests.

La Direcció del Sistema d’Emergències Mèdiques històricament ha donat prioritat a fer extensiu al públic aquelles notícies que ha considerat rellevants pel nostre servei, fugint de ser presents de forma quotidiana als mitjans de comunicació i xarxes socials.

Tots recordem destacats articles, entrevistes i difusions a mitjans de gran audiència envers el col·lectiu dels metges i metgesses. A títol d’exemple les entrevistes realitzades arran dels Atemptats del 17 i 18 d’agost de l’any 2017 a Barcelona i Cambrils. Aquesta setmana, per exemple, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) ha publicat un interessant entrevista a la Sra. Elisabeth Vives, la Directora Infermera del SEM (podeu veure entrevista aquí) i el propi SEM no ha fet cap difusió, ni un tuit. I avui veiem com sí difón per xarxes socials l’entrevista a un metge del VIR de Lleida

En molt comptades ocasions, d’aquestes intervencions públiques han format part infermers i infermeres, tot i ser un col·lectiu àmpliament implicat i rellevant en el funcionament ordinari i habitual del Sistema d’Emergències Mèdiques. Així mateix, el personal TES també pateix aquesta situació d’invisibilitat tot i ser els dos col·lectius una part clau tant el l’assistència a les emergències com en la coordinació i consultoria sanitària a la CeCos.

És per aquest motiu que ens comprometem a reivindicar la difusió i publicitat del paper primordial que desenvolupa el/la professional Infermer/a en totes les assistències i esdeveniments dels quals aquest col·lectiu en forma part indispensable amb la seva aportació valuosa.

Alhora que encoratgem al Departament de Comunicació i imatge del SEM a treballar curosament per evitar la INVISIBILITAT PÚBLICA de les INFERMERES i INFERMERS d’aquesta empresa.