Ahir, divendres 1 de febrer el Gerent, el Sr. Antoni Encinas, va presentar el seu nou organigrama amb un -parcialment renovat- equip directiu de la seva confiança. Trobem nous noms i algunes reubicacions.

S’ha acomiadat al Sr. Roger Abad, que havia estat Adjunt a Gerència (ara lloc ocupat pel Sr. Joan Ardiaca) i Director d’Ecofin.

Fins la data, la direcció de RRHH ha estat ocupada pel Sr. Gabriel Nieto i amb el nou organigrama pasa a mans del Sr. Àlex Quílez.

Pel que fa a l’Àrea Econòmico-financera, amb l’acomiadament de Roger Abad, l’equip format per en Juan Lluís González, en Daniel Gallart i l’Elena Lázare lideraran l’Àrea fins que es trobi substitut.

El Dr. Josep Maria Soto, fins ara cap territorial de Catalunya Central, assumeix la direcció de l’Àmbit dels Serveis Especialitzats del SEM que englobarà la Unitat de Mitjans Aeris (UMA), liderada per la Sra. Mercedes Val, la Unitat dels Serveis Especials, que liderarà el Sr. Francisco Fernández, l’atenció pediàtrica, l’alta complexitat i l’equip de psicòlegs del SEM.

El Sr. Jesús Cabañas, fins ara sotscap territorial de Barcelona ciutat, serà el nou cap territorial de Catalunya Central. Per primera vegada, un infermer asumeix el càrreg de Director Territorial.

La Sra. Yolanda Ferreres, segueix com a sotscap territorial d’aquesta Regió Sanitària i assumirà també la Direcció Infermera en substitució de la Sra. Elisabeth Vives que tornarà als seus orígens com a infermera de la Central de Coordinació.

El Sr. Jorge Morales assumirà la posició de cap territorial de Barcelona ciutat, amb la Sra. Zulma Itzaina com a sotscap territorial. El Sr. Jaume Masclans, que fins ara ocupava aquest lloc, torna a la seva activitat com a metge de la unitat de SVA de la base de Botànica.

La Sra. Núria Torres és la cap de l’Atenció no presencial i l’equip format per el Sr. Xavi Castillo, la Sra. Concha Valdési la Sra. Montse Gassó seguiran essent els responsables operatius de les tres sales de la CECOS, mentre es defineix com ha de ser la CECOS del futur.

Trobem una nova contractació, el Sr. David Pomés Noguera, que serà el nou cap del Transport Sanitari No Urgent (TSNU).

La Direcció explica que aquests són els principals canvis però que no seran els únics, i agefeix que “la nova organització directiva està encaminada a assolir nous objectius i a treballar en equip aportant tota l’expertesa existent. És un canvi cultural que no serà d’un dia per l’altre, però ja estem començant a construir”.

 

Des d’aquí esperem i animem a que els professionals que ocuparan els seus nous càrregs directius, treballin per la millora de les condicions laborals i professionals de totes i tots els professionals del SEM.

També encoratgem a la nova Directora Infermera a que segueixi lluitant, desde la seva nova posició, per l’avanç professional i la visibilitat de totes les infermeres i infermers del Sistema d’Emergències Mèdiques.